Terug naar productinformatie

Badmode

Hoe kan ik bepalen welke maat geschikt is voor mij?

Heeft u twijfels over welke maat badmode het beste voor u is? Het advies voor prothese badmode is maatwerk. Daarom adviseren wij u om contact op te nemen met onze mammacare adviseuse voor een afspraak via email info@uniquebody.nl of telefonisch op het nummer 0348-741740. Zij zal dan op basis van uw persoonlijke voorkeuren en medische indicatie een passend advies geven.

Kan ik mijn eigen badkleding nog aan met een borstprothese?

Nee, over het algemeen kunt u uw eigen badkleding niet dragen met een borstprothese. Het hangt echter af van uw persoonlijke situatie. Indien u hier meer over wil weten adviseren wij u om contact op te nemen met onze mammacare adviseuse voor een afspraak via email info@uniquebody.nl of telefonisch op het nummer 0348-741740. Zij zal dan op basis van uw persoonlijke voorkeuren en medische indicatie een passend advies geven.

Waarom zou ik kiezen voor een chloorbestendig badpak?

Wij adviseren u voor een chloorbestendig badpak te kiezen indien u regelmatig tot veel zwemt. De chloorbestendige badpakken zijn minder kwetsbaar voor chloorwater en zuren omdat ze vaak gemaakt zijn van 100% polyester en weinig tot geen lycra bevatten.

Kan ik met mijn borstprothese zwemmen?

De reguliere siliconen borstprothese kan gebruikt worden tijdens het zwemmen. Indien u echter regelmatig tot vaak zwemt adviseren wij u een zwemprothese te overwegen. Een zwemprothese is chloor-en zoutwater bestendig en is aan de achterzijde voorzien van speciale golvende vormen om de waterafvoer en luchtstroom te bevorderen en de zuigkracht te verminderen. Dit type borstporthese is licht van gewicht en speciaal ontworpen voor comfort en geborgenheid tijdens wateractiviteiten.

Kan ik met mijn borstprothese naar de sauna of in een jacuzzi?

Een borstprothese van siliconen mag niet worden blootgesteld aan temperaturen boven de 60 °C. Informeer daarom altijd naar de temperatuur voordat u naar de sauna gaat of een jacuzzi in stapt. Ons advies is echter om zowel met de borst- als zwemprothese niet in de sauna of jacuzzi te gaan. Daarnaast adviseren we u om zwavelbaden te vermijden aangezien de borstprothese de geur en kleur zal absorberen.

Hoe onderhoud ik mijn badmode?

Wij adviseren u de badmode na het zwemmen direct uit te spoelen met koud water en contact met zonnebrandcrème, shampoo en zeep te vermijden. De badmode moet voorzichtig gewassen worden, bij voorkeur met de hand in lauw water. Indien u een wasmachine wil gebruiken, adviseren wij de badmode in een waszakje te doen en op een fijn was programma van 30 graden, zonder wasverzachter, te wassen. Daarnaast mag de badmode niet in de droger en bij voorkeur de badmode ook niet hangend drogen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar info@uniquebody.nl of bel ons op het nummer 0348-741740. Wij helpen u graag verder!